15 Oct

Tandjes

Als een baby tandjes krijgt, kan het een moeilijke tijd zijn. Tussen de tanden die wrijven en het ongemak van de baby, is het geen wonder dat zoveel ouders zich tot bijtspeeltjes wenden om de pijn te verlichten. Maar welk speelgoed is het beste? We hebben onderzoek gedaan naar en een lijst samengesteld met baby-bijtspeeltjes die worden aanbevolen door ouders over de hele wereld. Van kwijlvrije rammelaarballen tot coole bijtarmbanden, wij hebben het voor je! Dus waarom wachten? Probeer deze bijtspeeltjes eens en kijk hoeveel Baby zich beter voelt!

Wat is tandjes krijgen?

Het kan moeilijk zijn om het perfecte bijtspeeltje voor je baby te vinden. Maar maak je geen zorgen - we hebben je gedekt! Enkele van onze favorieten zijn ringen, kleurrijke slabbetjes, rammelaars, spiegels en fopspenen. Zorg ervoor dat u deze items roteert, zodat ze niet te bekend of favoriet worden. Er zijn veel bijtspeeltjes op de markt die veilig en leuk zijn voor baby's om mee te spelen. Omdat tandjes krijgen een beetje pijnlijk voor ze kan zijn, moet je ze voorzien van voldoende verzachtende tandjes gels en crèmes. Als je op zoek bent naar wat meer hulp, probeer dan onze gids met beste bijtspeeltjes voor baby's.

1. De meeste baby's krijgen tussen de 6 en 12 maanden tandjes.

Het is moeilijk te geloven, maar tanden zullen beginnen te groeien van ongeveer 6 tot 12 maanden oud. Dit is wanneer tandjes krijgen een realiteit wordt voor de meeste baby's. Hoewel tandpijn en ontstekingen in deze periode vaak voorkomen, kan het helpen om het ongemak te verminderen door uw baby het best mogelijke bijtspeelgoed te geven. Enkele van de meest populaire bijtringen op de markt zijn rubberen slang modellen en rammelaars. Dit speelgoed helpt de pijn en ontsteking veroorzaakt door tandontwikkeling te verminderen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ouders. Het is belangrijk op te merken dat tandjes krijgen een onvermijdelijk proces is, dus het geven van bijtspeeltjes aan je baby is de beste manier om ze voor te bereiden op de uitdaging die voor ons ligt om tanden te verliezen.

2. Fluoride moet op de leeftijd van 6 maanden aan het dieet van uw kind worden toegevoegd.

Het is al moeilijk genoeg om met kinderziektes om te gaan bij baby's, maar als je bent zoals de meeste ouders, maak je je zorgen over de fluoride in de tanden van de baby. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) moet fluoride worden toegevoegd aan het dieet van een baby op de leeftijd van 6 maanden. Dit komt omdat fluoride tandbederf helpt voorkomen. Enkele aanbevolen bijtspeeltjes die fluoride vrij zijn, zijn onder meer siliconen halskettingen en fopspenen gemaakt van natuurlijk rubberlatex (NR). Fluoride is te vinden in veel voedsel en water, dus het is belangrijk om te weten hoeveel ervan zich in de omgeving van uw kind bevindt. Het drinken van gefluorideerd water is een manier om dagelijks fluoride in uw systeem te krijgen. Als je op zoek bent naar een bijtspeeltje dat fluoridevrij is, zijn siliconen bijtringen van Babies R Us een goede optie.

3. Het masseren van pijnlijk tandvlees, het aanbieden van iets kouds of paracetamol, op een occasionele zware nacht, kan de pijn bij het doorkomen van de tandjes bij uw baby verzachten.

Als baby tandjes kan het moeilijk zijn - tandenknarsen, tandvlees pijn en zo. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten en het proces een beetje draaglijker te maken voor zowel jou als de baby. Masseer eerst het tandvlees van uw baby met een vinger of tandenborstel. Dit kan helpen om ongemak te verlichten en de speekselproductie te stimuleren, wat belangrijk is voor de tandontwikkeling. Als je baby een bijzonder zware nacht heeft, probeer hem dan iets kouds aan te bieden, zoals een ijsje of een gekoelde fles melk. Tot slot, als paracetamol (ibuprofen) lijkt te werken, geef het dan aan je baby af en toe een zware nacht. Zorg ervoor dat u het niet overdrijft - te veel stimulatie kan het tandjes krijgen zelfs erger maken!

4. Gebruik geen tandjestabletten, gels met benzocaïne, homeopathische tandjesgels of -tabletten of amberkleurige bijtkettingen.

Het is moeilijk om te weten wat je moet doen als je baby tandjes krijgt. De pijn kan ondraaglijk zijn en het tandvlees van de baby kan gaan bloeden. Als u op zoek bent naar bijtspeeltjes die veilig en effectief zijn, bent u hier aan het juiste adres. Hier zijn vier bijtspeeltjes die door ouders worden aanbevolen: siliconen druppelaars, stoffen fopspenen, houten blokken en badeendjes. Al dit speelgoed is veilig en zacht voor het tandvlees van de baby en vormt geen risico op letsel. Als je op zoek bent naar speelgoed dat iets interactiever is, probeer dan een siliconen druppelaar als bijtspeeltje. Het is gemakkelijk schoon te maken en je baby zal dol zijn op het druppelende geluid van de druppelaar. En voor een meer leuke en stimulerende ervaring, probeer een rubberen eend als bijtspeeltje te gebruiken. Je baby zal dol zijn op het piepende geluid dat het maakt en de zachte huid van de eend zal rustgevend aanvoelen op het tandvlees van de baby.

5. Poets de tanden van uw kind twee keer per dag met fluoridetandpasta.

Het lijdt geen twijfel dat tandjes krijgen een pijn kan zijn voor zowel baby's als ouders. Maar door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u het ongemak en tandbederf tot een minimum beperken. Zorg er eerst en vooral voor dat u gefluorideerd water krijgt als u in een gebied zonder water woont. Dit zal het risico op tandbederf helpen verminderen. Een andere geweldige manier om baby's die tandjes krijgen te helpen, is door hun tanden twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta. Dit helpt tandbederf en tandvlees ongemakken te voorkomen. Als je op zoek bent naar veilig bijtspeelgoed, raden ouders aan om baby's rammelaars ballen, rubberen spenen, hardhouten blokken of diepvriesgroenten te geven als goed bijtspeelgoed. Ten slotte is tandjes krijgen een van de meest voorkomende momenten waarop een kind tandbederf ervaart. Houd de tanden en het tandvlees van uw baby dus goed in de gaten en poets ze twee keer per dag!

6. Vraag uw kinderarts naar de tanden van uw baby en de fluoridelak.

Melktanden komen binnenkort door en tandjes krijgen kan voor sommige baby's een uitdagend proces zijn. Gelukkig zijn er verschillende bijtspeeltjes die veilig zijn en bewezen effectief zijn. Enkele van de beste bijtspeeltjes zijn rubberen eendjes, rammelaars en kauwsticks gemaakt van veilige materialen zoals respectievelijk siliconen of houtpulp. Vraag de kinderarts van uw baby om advies voordat u hem of haar bijtspeeltjes geeft, aangezien deze speciale aanbevelingen kunnen hebben vanwege de individuele behoeften van uw baby. Vergeet niet om een ​​voorraadje van deze bijtspeeltjes bij de hand te houden om je baby door deze moeilijke tijd te helpen!

7. Maak uw eerste tandartsafspraak wanneer de eerste tand verschijnt.

Als het gaat om tandjes krijgen, is er geen one-size-fits-all-aanpak. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste bijtspeeltjes voor baby's, gebaseerd op de ervaringen en meningen van ouders. Houd er rekening mee dat door de eerste tandartsafspraak van uw baby vroeg te maken, u ervoor zorgt dat de overgang naar de tandartspraktijk soepel verloopt. Daarnaast is het belangrijk om het bijtspeeltje van je baby goed in de gaten te houden - als ze er niet goed op kauwen, vervang het dan! Hoewel er tegenwoordig veel verschillende bijtspeeltjes op de markt zijn, moet je ervoor zorgen dat je er een kiest die past bij de behoeften van je baby.

Conclusie

Tandjes krijgen kan een moeilijke tijd zijn voor zowel jou als je baby, maar met de juiste bijtspeeltjes en tips kun je het een beetje makkelijker maken. Lees de blog door voor onze top keuzes voor de beste bijtspeeltjes voor baby's. We raden aan om de tanden van uw baby twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta en uw eerste tandarts afspraak te maken wanneer de eerste tand verschijnt. We hopen dat deze blog nuttig was en dat jij en je baby ten volle zullen genieten van tandjes krijgen!

+